ShippingWatch

Rådet for Grøn Omstilling roser Maersks forslag til CO2-afgift

NGO'en Rådet for Grøn Omstilling er begejstret over Maersks udspil til en CO2-afgift på 150 dollar på den traditionelle bunkerolie for at presse en overgang til CO2-frie brændstoffer igennem. Men forslaget er ikke nok, siger NGO'en.

Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling

Maersks forslag til en stor CO2-afgift på skibsfartens traditionelle, CO2-udledende bunkerolie får NGO'en Rådet for Grøn Omstilling (Green Transition Denmark) til at juble.

"Det er et stort skridt i den rigtige retning, at verdens største container-rederi anerkender, at den grønne omstilling af skibsfarten kræver høje CO2-afgifter, der eliminerer prisforskellen mellem olie og de grønne brændstoffer,” siger Kåre Press-Kristensen, seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling (Green Transition Denmark).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs