ShippingWatch

ABB køber digital virksomhed til marinemotorer

ABB har købt schweiziske Tekomar Group med henblik på at styrke koncernens digitale løsninger til bl.a. ship management-selskaber.

Foto: PR-foto: ABB

ABB har købt schweiziske Tekomar Group, der gennem digitale løsninger skal optimere ydelsen på motorer og ABB's turbo chargere til shippingindustrien.

Det skriver ABB Turbo Systems i en pressemeddelelse tirsdag, der ikke nævner værdien af opkøbet, som forventes gennemført inden årets udgang.

Med opkøbet udvider ABB sin portefølje af digitale systemer med henblik på optimering af skibe målrettet bl.a. ship management-virksomheder.

"Opkøbet er i tråd med vores strategi om at udvikle værdidrevne digitale løsninger til en krævende marineindustri," siger Oliver Riemenschneider, Managing Director, ABB Turbocharging.

Finland åbner testområde for autonome skibe 

Oliekrisen har spist af norske offshorerederes formuer 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs