ShippingWatch

ABB køber digital virksomhed til marinemotorer

ABB har købt schweiziske Tekomar Group med henblik på at styrke koncernens digitale løsninger til bl.a. ship management-selskaber.

Foto: PR-foto: ABB

ABB har købt schweiziske Tekomar Group, der gennem digitale løsninger skal optimere ydelsen på motorer og ABB's turbo chargere til shippingindustrien.

Det skriver ABB Turbo Systems i en pressemeddelelse tirsdag, der ikke nævner værdien af opkøbet, som forventes gennemført inden årets udgang.

Med opkøbet udvider ABB sin portefølje af digitale systemer med henblik på optimering af skibe målrettet bl.a. ship management-virksomheder.

"Opkøbet er i tråd med vores strategi om at udvikle værdidrevne digitale løsninger til en krævende marineindustri," siger Oliver Riemenschneider, Managing Director, ABB Turbocharging.

Finland åbner testområde for autonome skibe

Oliekrisen har spist af norske offshorerederes formuer

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere