ShippingWatch

Finland åbner testområde for autonome skibe

Den finske sammenslutning Dimecc, der arbejder med autonome skibe, har åbnet det første testområde i verden, hvor rederier, leverandører og andre med interesse i autonome skibe kan prøve sejlads med dem af.

Finland åbner nu verdens første testcenter for autonome skibe, hvor spillere med interesse i autonome skibe kan prøve teknologien af.

Bag initiativet står organisationen Dimecc, der er en sammenslutning af virksomheder, som arbejder med det konkrete projekt One Sea - Autonomous Maritime Ecosystem.

"De første tests forventes at begynde i foråret 2018. Dog er det muligt at begynde test tidligere, hvis der er aktører, som er interesserede i at begynde i 2017," skriver sammenslutningen i en pressemeddelelse.

Virksomhederne i projektet med autonome skibe er blandt andet ABB, Rolls-Royce og Ericsson, og de finske myndigheder bakker stærkt op om projektet.

I Danmark er der også politisk opbakning til, at landet bliver førende på autonome skibe. Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtalte tidligere på året, at han håber, at der sejler autonome skibe i Danmark inden 2020.

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe

Autonome skibe rykker et skridt nærmere med ny beslutning i IMO

Bourbon vil udvikle autonomt offshoreskib

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere