ShippingWatch

Bourbon vil udvikle autonomt offshoreskib

Franske Bourbon har indgået en aftale med flere parter om at komme med i udviklingen af verdens første prototype på et autonomt skib til offshore, oplyser selskabet.

Foto: PR-foto/Rolls-Royce

Bourbon går nu ind i udviklingen af føreløse skibe til offshoresektoren, oplyser det franske selskab. Rederiet har underskrevet en hensigtserklæring med selskabet Automated Ships om at bygge verdens første prototype på et autonomt skib til offshore sammen med norske Kongsberg.

De to selskaber skal være partnere på projektet Hrönn, der har været i gang siden 2016, og som er et skib, der kan bruges i flere dele af offshoresektoren. I første omgang med deres erfaringer og senere med at skaffe finansiering, så skibet kan blive til virkelighed.

Ifølge meddelelsen bliver Bourbon en del af projektet, efter at rederiet har slået sig sammen med Kongsberg i et ny samarbejde om at udvikle digitale løsninger for næste generation af førerløse skibe.

"De to selskaber vil gå sammen om projekter om at udvikle nye måder at operere effektivt i servicesektoren til offshore og få det hurtigt ud på markedet," skriver selskabet.

Autonome skibe rykker et skridt nærmere med ny beslutning i IMO 

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe 

OMT: Førerløse skibe kræver international lovgivning 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs