ShippingWatch

Oliekrisen har spist af norske offshorerederes formuer

Skibsrederne langs den norske kyst har set et kraftigt indhug i deres skattepligtige formue, viser en opgørelse fra Dagens Næringsliv. Hele branchen bløder jo, lyder det til mediet.

De norske ejere af offshorerederierne langs landets kyst bliver også personligt ramt af krisen i offshore, viser tal fra Dagens Næringsliv, som kreditvurderingsselskabet Dun & Bradtreet har lavet for mediet.

"Hele branchen bløder jo," siger reder Ole Bjørnevik fra Trondheim og ejer af Boa Offshore til Dagens Næringsliv.

Hans skattepligtige formue faldt fra 368 mio. norske kr. i 2015 til nul sidste år, skriver mediet. Og det er kun naturligt, mener Bjørnevik. Han har solgt ud af andre ejerandele i hans eget selskab Taubåtkompaniet for at holde hånden under Boa Offshore. Desuden har han fået udsættelse på at betale af på gælden, der i slutningen af sidste år var på 3,4 mia. norske kr., mens rederiet havde 370 mio. kr. i kassen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Rederen er glad for, at han har kunnet beholde kontrollen med sit selskab modsat andre norske redere som Sverre Farstad, som sidste år var nødsaget til at sælge Farstad Shipping til Solstad. Ifølge Dagens Næringsliv er Farstads skattepligtige formue faldet fra 386 mio. norske kr. i 2014 til 127 mio. sidste år.

Kristian Siem: Konkurs bør føre til udskiftning i toppen

Lavt investeringsniveau presser leverandører i olieindustrien

Medie: Fyringer efter fusion vækker vrede hos Farstad

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere