ShippingWatch

Medie: Fyringer efter fusion vækker vrede hos Farstad

Ledelsen i det nye offshorerederi Solstad Farstad har udmeldt flere afskedigelser og sammenlægninger af kontorer. Det bliver ikke taget godt imod af Farstad-familien, skriver Sysla.

Det nye Solstad Farstad, der er en fusion mellem de norske offshorerederier Solstad, Farstad og Deep Sea Supply, er ved at tage form. Og det er en form, som ikke alle i baglandet til rederiet, der nu er verdens fjerdestørste supplyrederi, er helt tilfredse med.

I sidste uge meldte Solstad Farstad ud, at flere kontorer lægges sammen blandt andet i Singapore, og at der skal afskediges flere på de eksisterende kontorer både i Norge og i udlandet.

Fyringerne i Norge vakte harme hos grundlæggerfamilien til Farstad, da det især er på deres tidligere kontorer, at fyringerne rammer, skriver Sysla.

"Set fra familiens side er det en ligeså trist dag, som da Farstad Shipping stoppede med at eksistere på generalforsamlingen," sagde tidligere formand for bestyrelsen i Farstad og storaktionær Sverre Farstad om fyringerne.

Hovedarkitekterne bag fusionen af de tre rederier er Kjell Inge Røkke og John Fredriksen, der i forbindelse med fusionen sidste år meldte ud, at de forventer at kunne få synergieffekter på mellem 400 og 600 mio. norske kroner.

Solstad Farstad flåde løber op i omkring 150 skibe, hvoraf godt en tredjedel - 52 skibe - ifølge Sysla på nuværende tidspunkt er lagt op.

Røkke-selskaber faldt med 2,8 mia norske kr

Kontrakterne begynder at blive længere for Maersk Supply

Norsk shipping-profil: Konsolidering i offshore sker for sent

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere