ShippingWatch

Medie: Polaris Shipping i milliardordre på tørlastgiganter

Det koreanske værft Hyundai Heavy Industries skal bygge op mod 15 valemax-skibe for den koreanske reder Polaris Shipping, fortæller kilder til Tradewinds.

Foto: Vale

Rederiet Polaris Shipping er ifølge Tradewinds det første af en række redere, der lægger en store ordre på de gigantiske tørlastskibe valemax'er, som skal på mangeårige COA-kontrakter til det brasilianske mineselskab Vale.

Det koreanske værft Hyundai Heavy Industries har vundet ordren på op mod 15 tørlastskibe på 325.000 dwt til en samlet værdi på mere end 1,125 mia. dollars, hvoraf de fem er en option. Hverken Polaris Shipping eller HHI vil kommentere på historien.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Ifølge Tradewinds har seks andre selskaber indgået COA-aftaler med Vale på transport af jernmalm på mellem 20 og 25 år. Det drejer sig om Pan Ocean, H-Line Shipping, SK Shipping, Korea Line Corp, det kinesiske leasingselskab ICBC og China Ore Shipping.

Vale får fordoblet flåden af kæmpeskibe

Vale sælger to kæmpeskibe til kinesere

Stellar Daisy-ejere bestiller tre nye skibe

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere