ShippingWatch

Vale sælger to kæmpeskibe til kinesere

Den brasilianske minekæmpe Vale har solgt to af de gigantiske tørlastskibe, VLOC'ere, til et kinesisk selskab. Prisen løber samlet set op i 178 mio. dollars.

Foto: Vale

Vale har solgt to nye VLOC'ere fra som led i nedbringelsen af mineselskabets flåde af de kæmpestore skibe til transport af jernmalm.

Hvert af de to skibe har en kapacitet på transport af 400.000 ton jernmalm, og de er blevet solgt for tilsammen 178 mio. dollars, skriver selskabet i en meddelelse.

Køberen er det kinesiske selskab Bank of Communications Finance Leasing Co.

"Vale forhandler også om salget af sine to resterende VLOC'ere i tråd med sin strategi om at styrke balancen og fokusere på kerneaktiverne," skriver selskabet.

Søsterskibe til Stellar Daisy har også haft problemer

Vale sænker forventning til investeringer efter frasalg

Vale leverer bedre resultat end ventet

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere