ShippingWatch

Norge vil hjælpe de trængte værfter med nye milliarder

Statsminister Erna Solberg og den norske regering foreslår i forbindelse med valgkampen i landet en milliardstor, treårig låne- og garantiordning til Norges shipping- og værftsindustri.

Den norske regering vil oprette en låne- og garantiordning på 10 mia. norske kr. for køb af skibe fra norske værfter, når skibene alene skal bruges i Norge.

Det skriver det norske medie Sysla.

Konkret er der tale om en midlertidig ordning over de næste tre år, og regeringen vil sætte en garantiramme på 10 mia. norske kr. i 2018. Der er tale om en udvidelse af en eksisterende ordning, som blandt andet i dag tæller finansiering til udenlandske købere af norske eksportvarer- og tjenester.

Med tiltaget her vil regeringen sørge for, at også skibe, som kun skal bruges i Norge - f.eks. færger og fiskekuttere - skal inkluderes.

"Det, vi ser, er at eftervirkningen af oliechokket gør, at kapitaltilgangen er vanskelig, og dette er en anerkendelse af, at der er nogle udfordringer her. Som Høyre-leder skulle jeg ønske mig perfekte kapitalmarkeder, men vi ser, at usikkerheden er for stor. Vi har en god, maritim klynge, og vi ønsker at beholde den," siger Erna Solberg ifølge Sysla.

Der er for tiden valg til Stortinget i Norge, som bliver afholdt 11. september.

Overfor Sysla understreger Erna Solberg, at ordningen ikke er målrettet Kleven, som for tiden arbejder på en redningsplan.

Norske Kleven arbejder på redningsplan

Den norske olieindustri vil have skattelettelser

Professor: Skattetrykket får Total til at vælge Norge fra

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere