ShippingWatch

Norske Kleven arbejder på redningsplan

Norges største værftsgruppe Kleven har økonomiske problemer og håber på at lande en redningsplan inden for få uger. Mere egenkapital er nødvendig, skriver Sysla.

Bestyrelsesformand i Kleven, Kjersti Kleven

Kleven-gruppen, der består af to værfter, et contracting-selskab og flere mindre datterselskaber, har tabt knap en halv milliard norske kroner på driften i de seneste to år og har nu brug for frisk kapital.

"Det arbejder vi på. Vi tror, at en løsning er nært forestående, og at vi vil have det på plads i løbet af nogle få uger," siger adm. direktør Ståle Rasmussen til det norske medie Sysla.

Ståle Rasmussen er den eneste uden for grundlæggerfamilien bag værftet, som har en ejerandel i værftsgruppen. Og nu forventer han ifølge Sysla, at det bliver nødvendigt at hente penge ind udefra fra eksterne investorer.

"Der vil nok komme ekstern kapital i vores balance, ja," siger han til Sysla.

Maritime leverandører får ny formand

Medie: Offshoreskibe helt ude af norske ordrebøger

Offshorekrise har tvunget Kleven til sporskifte

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere