ShippingWatch

Sydkoreansk storværft løfter ordrebogen markant

Skibsværftet Hyundai Heavy Industries sætter nu tal på fremgangen i 2017, som har været markant bedre end rædselsåret 2016.

Foto: Lee Jin-man/AP/POLFOTO/arkiv

2017 har indtil videre været et markant bedre år for de sydkoreanske skibsværfter.

Landets tre storværfter, Samsung Heavy Industries, Hyundai Heavy Industries og DSME, har alle meldt om flere ordrer i år sammenlignet med sidste års ørkenvandring. Nu sætter Hyundai Heavy så tal på fremgangen.

Ved udgangen af andet kvartal voksede værftets ordrebog med 1,65 mia. dollars. Det er en fremgang på 67 pct. i forhold til samme periode af 2016.

For årets første seks måneder lyder ordrebogen på 2,25 mia. dollars, hvilket er en stigning på 15,9 pct. Det skriver flere lokale medier.

Tidligere på ugen oplyste Samsung Heavy Industries, at man er tæt på at lukke en ny milliardkontrakt.

Samsung Heavy tæt på ny milliardordre

Sydkoreas værfter forventer at ordrefesten fortsætter

Sydkoreas værfter holder førerposition på global ordrebog

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere