ShippingWatch

Sydkoreas værfter holder førerposition på global ordrebog

De tre store sydkoreanske værfter, verdens største, sidder fortsat på den største del af ordrerne på nye skibe på globalt plan.

Sydkoreas og verdens tre største værfter ligger stadig i toppen af den globale ordrebog med det største antal nye skibe på tegnebrættet.

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering har en ordrebog på 88 skibe, svarende til i alt 6,26 bruttotons, viser tal fra Clarksons Research ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Derefter kommer Hyundai Heavy's værft i Ulsan med 65 skibe for 3,33 bruttotons og Samsung Heavy i Geoje med 60 skibe for 3,20 bruttotons i ordrebogen.

De tre selskaber ser dermed ud til at være på vej tilbage på rette spor efter flere år præget af nærmest total ordretørke og enorme underskud.

Men værfterne er ikke helt ude af den årelange krise, påpegede en analytiker overfor Yonhap i slutningen af maj.

"Ordrer på nye skibe er steget, men i forhold til volumen, er det sandt, at tallene ikke er nok til at afværge bekymringer over et samlet fald i ordrer. Men efterspørgslen på VLCC- og LNG-skibe stiger, og det kan være med til at lette en stor del af bekymringerne for værfterne," sagde analytiker Kim Hong-kyun, Dongbu Securities.

De stærkere takter var samtidig afspejlet i de tre værfters resultater for første kvartal, da alle tre lagde låg på årets tre første måneder med sorte tal på bundlinjen.

Hyundai Heavy har fået ordrer for 3,6 mia dollars

Stigende optimisme blandt Sydkoreas storværfter

Sydkoreanske værfter havde overskud i første kvartal

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere