ShippingWatch

Samsung Heavy tæt på ny milliardordre

Samsung Heavy Industries har modtaget en ordre på 242 mio. dollars eller cirka 1,5 mia. kr. Ordren gælder to skibe, skriver Yonhap. Aftalen skal dog først godkendes endeligt.

Foto: Samsung Heavy Industries

Det sydkoreanske skibsværft Samsung Heavy Industries har fået en stærk start på 2017, og de gode takter ser ud til at fortsætte.

Værftet oplyser onsdag, at det har modtaget en ordre på to nybygninger til en samlet værdi 242 mio. dollars. Det svarer til lidt over 1,5 mia. kr.

Samsung Heavy fortæller dog intet om, hvem der har lagt bestillingen. Ordregiveren skal således først endeligt godkende aftalen, skriver det lokale medie Yonhap News.

I de første seks måneder af 2017 har Samsung-værftet landet nye ordrer for 4,8 mia. dollars og forventer snart af lande en ordre på 13 slæbebåde til en værdi af 1,5 mia. dollars. Målet er at nå op 6,5 mia. dollars for hele 2017.

De mange ordrer kommer efter et 2016, hvor værftet var tvunget i knæ af krisen på shippingmarkedet.

Sydkoreas værfter forventer at ordrefesten fortsætter

Samsung Heavy vinder milliardordre fra italiensk selskab

Sydkoreas værfter holder førerposition på global ordrebog

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere