ShippingWatch

Samsung Heavy vinder milliardordre fra italiensk selskab

Samsung Heavy Industries skal bygge en LNG-platform for det italienske energiselskab Eni. Ordren løber op i 2,5 mia. dollars. I alt har Samsung Heavy nu vundet ordrer for 4,8 mia. dollars i 2017.

Den sydkoreanske værftsgruppe Samsung Heavy Industries har vundet en stor ordre fra det italienske energiselskab Eni.

Ordren gælder en flydende LNG-facilitet, som skal bygges i samarbejde med franske Technip og japanske JGC. Samsungs andel af aftalen løber op i 2,8 mia. dollars, skriver Yonhap News.

Platformen ventes at være færdig i juni 2022, hvorefter den skal i arbejde på gasfeltet Coral South Project nordøst for Mozambiques kyst.

Med aftalen har Samsung nu vundet ordrer for en samlet værdi af 4,8 mia. dollars i 2017, som tegner til at blive langt bedre end sidste år, hvor skibsværfter over hele verden kæmpede med ordretørke.

Torsdag meddelte konkurrenten Hyundai Heavy Industries, at man har vundet ordrer for 3,6 mia. dollars.

Hyundai Heavy har fået ordrer for 3,6 mia dollars

Sydkoreanske værfter havde overskud i første kvartal

Sydkoreanske værfter sparer sig til overskud

 

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere