ShippingWatch

Dan-Bunkerings omsætning stiger med 40 pct

Lidt mere volumen og en markant stigning i priserne på bunker var med til at løfte det danske bunkerselskab Dan-Bunkerings omsætning med 199 mio. dollars i regnskabsåret 2016/2017.

Dan-Bunkering kan melde sig i rækken af bunkerselskaber, der har kunnet præsentere fremgang de seneste måneder.

Selvom rederierne har været pressede i 2016, har det danske bunkerselskab øget omsætningen og resultatet i det forskudte regnskabsår 2016/2017, viser det netop offentliggjorte regnskab.

Resultatet er tilfredsstillende, da selskabet stadig opererer i et volatilt shippingmarked, hvor bunkerselskaberne har sænket deres marginer dramatisk i løbet af året"

Dan-Bunkering i årsregnskabet
Her fik Dan-Bunkering, der hører under Bunker Holding og er en del af Torben Østersgaards koncern United Shipping and Trading Company, et resultat efter skat på 6,1 mio. dollars mod 5,8 mio. dollars året forinden.

Omsætningen steg til 717,4 mio. dollars, hvilket svarer til en stigning på 40 pct., når man sammenligner med omsætningen i 2015/2016 på 518,3 mio. dollars.

"Det er et resultat af en moderat stigning i volumen og en betydelig stigning i bunkerpriserne," skriver ledelsen i regnskabet, hvor den også kommenterer bundlinjen.

"Resultatet er tilfredsstillende, da selskabet stadig opererer i et volatilt shippingmarked, hvor bunkerselskabernes har sænket deres marginer dramatisk i løbet af året," lyder det.

Mere salg i kikkerten

I løbet af foråret har Dan-Bunkering fået ny CEO med Christoffer Berg Lassen (foto).

Den tidligere øverste direktør Henrik Zederkof er fortsat en del af koncernen og skal stå for at udvikle et nyt forretningskoncept, som endnu ikke er blevet meldt ud.

Det kommende regnskabsår forventer ledelsen i Dan-Bunkering en yderligere vækst i solgte voluminer og en moderat stigning i indtjeningen.

Moderselskabet Bunker Holding kom for nylig med regnskab, hvor den hårde konkurrence, som Dan-Bunkering også nævner, gjorde indhug i bundlinjen.

I regnskabsåret 2016/2017 fik Bunker Holding et resultat efter skat på 186 mio. kr., hvilket var en tilbagegang fra 316 mio. kr. i 2015/2016. Trods tilbagegangen er Keld R. Demant tilfreds med resultatet, forklarede han i et interview med ShippingWatch.

"Hvis man kigger på den udvikling, som bunkerbranchen har været i og mine kollegers resultater, så er jeg rigtig tilfreds med det her resultat. Vores kunder har haft det svært, fordi der skulle fragtes lidt færre mængder, der har været skibe oplagt og lignende, og det har simpelthen betydet en helt klar ubalance. Så der har været mere produkt tilgængeligt, end der har været behov for, og da alle gerne vil have deres del af kagen, så giver det et pres på priserne. Det er helt naturligt," sagde han.

Bunker Holding har 14 opkøb i kikkerten

Endofa efter overskud: "Vi er blevet bedre til at vælge vores kampe"

Bunker Holding rekrutterer til hemmeligt projekt

Dan-Bunkering har fået ny adm. direktør

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere