ShippingWatch

Redningsplan for Daewoo er landet

En redningsplan for det kriseramte, sydkoreanske storværft Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering er blevet aftalt i dag blandt selskabets kreditorer, skriver The Korea Times.

Opdateret kl. 14.24: Aftalen om redningsplanen er faldet på plads.

Koreanske Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har landet en redningsplan for værftets fremtid med sine kreditorer, skriver det koreanske medie Pulse.

Ifølge Korea Times har værftsgruppen ad flere omgange holdt møder med blandt andet den sydkoreanske udviklingsbank Korea Development Bank (KDB) i løbet af ugen. KDB er den største kreditor i DSME.

DSME kan få endnu en milliarddyr redningspakke

I sidste uge fremlagde den koreanske regering en redningsplan for DSME, hvor udviklingsbanken KDB sammen med Export-Import Bank of Korea (Eximbank) vil stille med 2,9 bio. won til en hjælpepakke til værftet.

Redningsplanen betyder også, at personaleomkostningerne skal reduceres med 25 pct., og at omkring 1.000 ansatte skal afskediges. Samtidig skal de kommercielle kreditorer bytte en del af deres gæld til aktiekapital.

I en tale onsdag bad formanden for DSME Jung Sung-leep de ansatte om at acceptere en lønnedgang.

"Vores kreditorer og aktionærer kræver, at vi deler byrden og implementerer flere tiltag for at redde os selv," sagde formanden ifølge Korea Herald.

"Jeg vil selv give afkald på 100 pct. af min løn for at nedbringe omkostningerne (...) og jeg beder igen alle om at dele byrden," lød det fra formanden.

Medie: Daewoo-ansatte er klar til at gå ned i løn

DSME-formand beder ansatte om at gå ned i løn

Formand lover flere besparelser på sydkoreansk værft

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere