ShippingWatch

DSME-formand beder ansatte om at gå ned i løn

Alle må dele byrden, hvis det kriseramte Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) skal overleve. Det siger værftets bestyrelsesformand, som beder sine ansatte om at gå ned i løn som en del af den kommende redningspakke fra staten.

Jung Sung-leep, formanden for Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), beder nu sine ansatte om at gå ned i løn for at redde det kriseramte skibsværft.

Værftet har gennem længere tid været plaget af høj gæld og få ordrer og forhandler lige nu med staten og sine långivere om den anden redningspakke inden for få år.

I en tale onsdag bad Jung Sung-leep derfor de ansatte om at acceptere en lønnedgang.

"Vores kreditorer og aktionærer kræver, at vi deler byrden og implementerer flere tiltag for at redde os selv," sagde formanden ifølge det sydkoreanske medie Korea Herald.

"Jeg vil selv give afkald på 100 pct. af min løn for at nedbringe omkostningerne (...) og jeg beder igen alle om at dele byrden," lød det fra formanden.

De to statsejede banker Korea Development Bank og Export-Import Bank, som står i spidsen for den nye redningspakke til DSME, kræver, at personaleomkostningerne bliver nedbragt med 25 pct., mens medarbejderstaben skal reduceres med 1.000 ansatte.

Det er desuden et krav, at de private kreditorer, herunder de kommercielle banker, bytter en del af deres gæld til aktiekapital. Til gengæld får DSME tilført nye penge og får udskudt tilbagebetalingen af en større del af sin gæld med tre år.

I sidste uge erklærede medarbejdernes fagforening sig klar til at diskutere en lønnedgang med ledelsen.

Medie: Daewoo-ansatte er klar til at gå ned i løn

DSME kan få endnu en milliarddyr redningspakke

Medier: Deloitte straffes for rolle i sydkoreansk værftsskandale

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere