ShippingWatch

Daewoo tabte på forsinkede ordrer i tredje kvartal

Storværftet Daewoo kæmper stadig med et underskud, som dog blev reduceret markant i årets tredje kvartal. Det fortsatte underskud skyldes bl.a. store omkostninger til forsinkede ordrer på skibe.

Foto: Thorbjørn Hansen

Skibsværftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) kæmper stadig med underskud i et marked, hvor især den lave oliepris har sendt antallet af nye ordrer ned nær nul.

Værftet – en af Sydkoreas tre værftskæmper sammen med Hyundai Heavy Industries og Samsung Heavy Industries – fik i tredje kvartal et nettounderskud på 238 mia. won, eller omkring 203 mio. dollars. Det var dog en markant forbedring fra et nettounderskud på 1,15 bio. won i samme periode 2015, skriver nyhedsbureauet Yonhap på baggrund af en regnskabsmeddelelse fra DSME.

Driftsunderskuddet sluttede på 141 mia. won i forhold til en negativ drift på 646 mia. won i samme periode 2015, mens omsætningen faldt 6,1 pct. til 3,05 bio. won.

Den røde bundlinje skyldes ifølge DSME først og fremmest omkostninger forbundet til forventede forsinkelser på bygning af skibe samt udgifter i forbindelse med revision af regnskab.

3000 ansatte har forladt de koreanske storværfter

Daewoos konkurrent Hyundai Heavy kom ud af tredje kvartal med en positiv bundlinje, og Daewoo selv pegede i oktober på, at fremtiden for Sydkoreas pressede værfter nu ser mere lovende ud.

"Vi forventer, at vores resultater vil være positive fremadrettet i takt med, at vores restruktureringsprogram bliver implementeret som lovet, og skibe og offshorefaciliteter vil blive afleveret efter planen," lød det i en meddelelse fra DSME.

Restruktureringen betyder bl.a., at Daewoo sælger sit hovedkvarter i Seoul for 180 mia. won, og derudover planlægger værftet at skære medarbejderstaben med 10.000 ansatte frem mod 2020.

Sydkorea vil bruge 9,6 mia dollars på at redde værfter

Hyundai Heavy holder fast i overskuddet

Daewoo-værftet vil spare med orlov uden løn

Sydkoreansk storværft får ny hjælp af statsbanker

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere