Costa Rica vil bremse Nicaragua-kanal

Regeringen i Costa Rica har bedt Den Internationale Domstol i Haag om at sætte en stopper for den kommende konkurrent til Panama-kanalen.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

Ikke kun Panama har set sig vred på det storstilede projekt i Nicaragua, hvor man i slutningen af 2014 vil begynde konstruktionen af en kanal, der skal være et alternativ til netop Panama-kanalen. Nu forsøger Costa Rica også at stoppe det 40 mia. dollar store projekt, skriver Seatrade Global.

Regeringen i Costa Rica har ifølge flere lokalmedier bedt Den Internationale Domstol i Haag om at sætte en stopper for konstruktionen af kanalen. Under en høring d. 14. oktober anklagede Costa Rica Nicaragua for at have bygget to kunstige kanaler langs San Juan-floden i et forsøg på at skubbe landets grænse længere syd på. Siden 2010 har landene haft et juridisk opgør om grænseregionen, og Costa Rica mener således, at Nicaragua har overtrådt en midlertidig foranstaltning, dikteret af Domstolen i 2011, der beordrer begge lande om at trække sig tilbage fra grænseregionen.

Avis: Nicaragua giver koncession til kanal-byggeri 

Derfor vil landet have Domstolen til at beskytte sin suverænitet. Høringerne fortsætter ifølge Seatrade Global i dag, torsdag. Nicaragua påstår, at den nye flod var nødvendig på grund af sedimenter, som kunne føre til oversvømmelse. San Juan-floden er sandsynligvis en af ruterne til det store kanal-projekt, som en kinesisk operatør skal stå for at udbygge.

Entreprenør: Byggeri af Panama-konkurrent begynder i 2014

Panama går i rette med Nicaragua-Kanal

Manden bag den nye Nicaragua-kanal står frem 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også