ShippingWatch

Koreanske top-tre værfter vil dele ud af viden

For at være med i top-spillet er det højst nødvendigt at kunne bygge øko-venlige skibe. De tre store koreanske værfter vil nu dele ud af deres viden til landets mindre spillere.

Foto: Thorbjørn Hansen

Redere efterspørger i stigende grad energieffektive skibe, når de bestiller nye skibe til flåden. Og det er blevet et væsentligt konkurrenceparameter for skibsværfter, hvis man vil overleve, mener en talsperson fra verdens største værft og ikke mindst storspiller i den sydkoreanske værftsindustri, Hyundai Heavy Industries, ifølge Sustainable Shipping:

"Verdens værftsindustri er skiftet fra kvantitativ til kvalitativ. Det er blevet afgørende for førende skibsbyggere at vinde initiativet i den øko-venlige forretningssektor for at være i stand til at opretholde deres position i markedet," sagde vedkommende til et møde mandag, der blev holdt af ministeriet for handel, industri og energi.

Koreansk storværft vil bygge skibe i Kina 

Erkendelsen er tilsyneladende til stede hos flere, og landets tre største værfter enedes på mødet om at bakke de mindre spillere i Sydkorea op ved at give dem nøgleoplysninger om miljøvenlig- og brændstofeffektiv teknologi. Samtidig lovede ministeren ifølge Korea Herald at støtte industrien for at styrke konkurrenceevnen for landets industri, skriver Sustainable Shipping.

57 kinesiske værfter leverer ingen skibe

Koreanske værfter skruer op i 2013  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs