Koreanske værfter skruer op i 2013

Koreas tre største værfter har fået fyldt godt op i ordrebøgerne, og nu skrues forventningerne op.
Foto: Erria
Foto: Erria

Koreas tre store værfter har godt med ordrer på bogen.

Samsung Heavy Industries har i årets første otte måneder landet ordre for 11,6 mia. USD, hvilket er 89 procent af de forventede ordre på i alt 13 mia. USD. Værftet har fået 15 LNG-ordrer, syv containerskibsordrer samt fire tankskibsordrer til en samlet værdi af 3,6 mia. USD. De sidste 8 mia. USD har alle med offshoreindustrien at gøre, og de vedrører både FPSO’ere, borerigge og andre offshore-fartøjer, skriver Asiasis.

Analytiker Kim Hyun fra Shinhan Investment, siger om Samsungs ordreudvikling:

"Samsung er sikre på at overskride deres årlige ordremål på 13 mia USD. […] Det er meget sandsynligt, at de vil nå et ’overraskende’ niveau, og at de kommer over 15 mia. USD."

Hyundai Heavy Industries har indtil videre nået 92 procent af det årlige mål om ordrer for 13,75 mia. USD, hvilket svarer til 12,6 mia. USD. Værftet har fået ordrer på 25 containerskibe, 14 LPG-skibe, otte tørlastskibe, fire LNG-skibe og derudover en lang række offshore-ordrer.

Den sidste af de tre store i Big3, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, har landet 73 procent af årets forventede omsætning på 13 mia USD. med 37 skibsordre i årets første otte måneder.

Hemmingsen: Maersk Drilling vil bestille nye rigge

Samsung slår egen rekord i ordrer

Putin revser russisk værftindustri 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også