Koreansk storværft vil bygge skibe i Kina

Det koreanske værft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering har planer om at udvide aktiviteterne uden for den koreanske halvø, og et nyt værft skal lidt uventet opføres i Kina.
Foto: Erria
Foto: Erria

I en meddelelse fra det koreanske værft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) hedder det, at værftet har planer om at indgå et samarbejde med et kinesisk selskab om at opføre et værft i Kina. Det skriver nyhedsmediet Asiasis.

“Daewoo og China Rilin Construction Group drøfter for øjeblikket mulighederne for oprettelse, drift, investeringsgrad og forretningsudvikling for et værft, der kan bygge stålkonstruktioner i Port of Dandong, Kina.  Dog er der endnu ikke indgået nogen aftale," skriver DSME i meddelelsen ifølge Asiasis.

De to parter er ikke ukendte i forhold til samarbejde, da de allerede tilbage i august 2012 indgik en aftale om skibsreparationer og konstruktioner af offshorekonstruktioner på Rilins eksisterende værft i Kina.

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

DSME vil komme med yderligere en meddelelse, når aftalen inden for de næste seks måneder formodentlig underskrives.

Maersk Drilling afgav i sidste uge en ordre på 650 mio. dollar (3,6 mia. kr.) for en rig, der skal bygges af Daewoo-værftet i Sydkorea, og Mærsk-datterselskabet sikrede sig samtidig købsoption på to yderligere rigge til levering i 2016 og 2017.

I juli vandt det koreanske værft en kontrakt på potentielt 5 mia. USD, og de skal i de kommende år bygge op mod 16 isklasse LNG-skibe for Yamal LNG, som er et russisk projekt, der skal klargøre landet til Arktis sejlads.

Koreanske værfter skruer op i 2013 

Priser på megaskibe langt under 2010-niveau

Koreanske DSME vinder milliardkontrakt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også