Danske Maritime: Vi er allerede derude

Henrik Sass Larsens opfordring til at danske virksomheder bør rejse ud, hvor væksten er, modtages med besindighed i Danske Maritime: "Vi er allerede derude," lyder det.

Formanden for Danske Maritime, Thomas S. Knudsen hæfter sig mest ved, at man allerede er ude på de rigtige markeder, efter at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens torsdag opfordrede danske virksomheder til selv at rejse ud til verdens vækstmarkeder.

Når man spørger Thomas S. Knudsen til en kommentar på søfartsministerens udmelding, så kommer snakken hurtigt til at handle om vilkårene i Danmark.

”Vi tager det som en bekræftelse på, at vi er enige. De danske virksomheder i det blå Danmark har været i Kina ganske længe, men vi har også gjort vores yderste for at beholde arbejdspladser i Danmark, og i den forbindelse har vi brug for at de rette rammebetingelser er til stede, for at det kan lade sig gøre at drive konkurrencedygtige virksomheder,” siger han.

Sass: Rejs hen hvor væksten er 

Thomas S. Knudsen henviser blandt andet til arbejdet med etableringen af en maritim montørordning, der sidestiller danske ansatte hos leverandører, værfter og udstyrsproducenter skattemæssigt med de søfarende, når de som montører og specialister er ombord på skibe.

For det giver rigtig god mening for de danske udstyrsproducenter at blive i Danmark, på trods af, at væksten befinder sig andre steder i verden.

”Vi er tålmodige mennesker, der gerne vil sikre, at der fortsat er arbejdspladser i Danmark. Vi har grundlæggende en god maritim klynge, som består af rederier, udstyrsproducenter og et stærkt officielt Danmark. Både Regering og Folketing har forstået, at der er rigtig mange arbejdspladser i det blå Danmark, så vi skal blive bedre i vores argumentation, så vi kan få gennemført nogle af vores tiltag,” siger Thomas S. Knudsen, der ud over at være formand i Danske Maritime også er administrerende direktør i MAN Diesel, som har været i Kina i 30 år.

Det var i dagbladet Børsen, at ministeren opfordrede det blå erhvervsliv til at satse på de markeder, hvor væksten er.

Bedre rammevilkår for det Blå Danmark

Sass Larsen: 5 grunde til at shipping skaber vækst

Danske Maritime tror fortsat på montørordning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også