Sass: Rejs hen hvor væksten er

Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen har ingen støttekroner til det blå erhvervsliv, som han mener, bør rejse til vækstmarkeder som Kina for at finde væksten.
Foto: NIELS HOUGAARD
Foto: NIELS HOUGAARD

Hvis de mindre virksomheder i det blå erhvervsliv ønsker vækst, så bør de på egen hånd rejse til de markeder, hvor der er vækst. Sådan lyder det enkle råd fra Henrik Sass Larsen, efter at han er kommet hjem fra en rejse til Kina, hvor han blandt andet besøgte en række maritime virksomheder i Shanghai.

”Det gælder både inden for det blå erhvervsliv og hele den konkurrenceudsatte del af dansk økonomi, at hvis man vil have succes og være nogenlunde sikker på at overleve i fremtiden, så er det en rigtig god idé at have virksomheder mange forskellige steder i verden for at være en del af den globale handel,” siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

På de mere hjemlige fronter bakker Henrik Sass Larsen op om visionen om, at Danmark skal være Europas maritime svar på Singapore, men der kommer ikke umiddelbart kroner fra Erhvervs- og Vækstministeren. Han mener, at erhvervet selv bør løfte opgaven, skriver Børsen.

Sass Larsen: 5 grunde til at shipping skaber vækst

Bedre rammevilkår for det Blå Danmark

Ambassadør: Frihandelszone positiv for dansk erhvervsliv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også