ShippingWatch

Danmark skal udnytte potentiale i handelsaftaler

Danske virksomheder skal oppe sig, hvis de skal få gevinst i EU's handelsaftale med USA, som næste år bliver til verdens største frihandelsaftale.

Foto: Colourbox

Danske virksomheder skal oppe sig, hvis de skal få gevinst i EU's handelsaftale med USA, som næste år bliver til verdens største frihandelsaftale. Dansk erhverv har ikke været god til at udnytte de muligheder, som den to år gamle frihandelsaftale med Sydkorea har åbnet for. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge Peter Thagensen, afsætningpolitisk chef i DI, falder dansk erhvervsliv langt under gennemsnittet hvad angår eksporten til Sydkorea. Hvis Danmark fulgte med gennemsnittet, havde eksporten til Sydkorea ifølge Thagensen været 1,4 mia. kr. højere. Sammenlignet med Norge, som har øget eksporten med 150 pct., ser dansk eksport endnu værre ud.

"Derfor må vi nu høre vores norske kollegaer, hvad de har gjort, for deres eksportsammensætning til Sydkorea er på mange måder sammenlignelig med vores. Det vidner om, at der er flere muligheder, som vi forhåbentlig kan lade os inspirere af," siger Peter Thagensen over for Dagbladet Børsen og tilføjer, at DI bliver nødt til at gøre mere for at oplyse om de sydkoreanske muligheder.

Ifølge DI's vurdering vil frihandelsaftalen med USA give potentiale til at øge dansk eksport med 20-25 mia. kr., men det kræver, at danske virksomheder udnytter frihandelsaftalens muligheder.

/RITZAU  FINANS

Barroso fastholder forhandlinger mellem USA og EU 

Industrien tror på historisk handelsaftale mellem USA og EU

Frankrig vil udskyde forhandlinger mellem EU og USA 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs