ShippingWatch

Barroso fastholder forhandlinger mellem USA og EU

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, afviser at udskyde forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og USA.

Foto: EU

Der bliver ikke nogen udskydelse af de vigtige forhandlinger om en frihandelsaftale mellem USA og EU, som blandt andet kan gavne skibsfarten, Det slår EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, fast, skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere onsdag foreslog Frankrig ellers et midlertidigt stop for forhandlingerne som en konsekvens af afsløringerne af, at USA angiveligt har aflyttet og overvåget centrale EU-kontorer og computernetværk.

Men det kommer altså ikke til at ske, fastslår Barroso, efter at også en anden EU-sværvægter, Tyskland, havde afvist det franske ønske.

"Vi har i dag besluttet følgende: Vi er forpligtet til det transatlantiske partnerskab, men sideløbende vil vi have arbejdsgrupper til at analysere indflydelsen og omfanget af den amerikanske overvågningspraksis," siger kommissionsformanden.

Det første forhandlingsmøde mellem EU og USA er fastsat til på mandag i Washington.

Afsløringen af EU-aflytningen kommer fra dokumenter, som den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden er i besiddelse af - og delvist har frigivet til det tyske ugemagasin Der Spiegel.

/RITZAU FINANS

Frankrig vil udskyde forhandlinger mellem EU og USA

Nervekrig om frihandel over Atlanten

Industrien tror på historisk handelsaftale mellem USA og EU 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs