ShippingWatch

Ny storkonkurrent til Viking på vej

Den norske kapitalfond Herkules har opkøbt de to leverandører af maritimt sikkerhedsudstyr Noreq og Umoe Schat-Harding og vil dermed skabe verdens førende leverandør på området, lyder det.

Foto: Viking

De to konkurrenter til Viking Life-Saving Equipment, norske Noreq og Umoe Schat-Harding, er blevet opkøbt af den norske kapitalfond Herkules. Kapitalfonden kalder opkøbene for en mulighed for nu at skabe verdens førende leverandør af sikkerhedsudstyr til den maritime industri.

"Det globale marked for life-saving equipment er meget fragmenteret i øjeblikket. Der er et klart behov for større og mere robuste spillere, en udvikling som kombinationen af Schat-Harding og Noreq vil bidrage til. Schat-Harding har længe været en førende international spiller med en unik position i Nordsøens offshoremarked og har verdens største servicenetværk for life-saving equipment. I løbet af få år har Noreq udviklet sig til en vigtig spiller med en stærk international tilstedeværelse. Begge selskaber har været hurtige til at introducere produkter og løsninger som imødekommer nye, mere stringente sikkerhedskrav til offshoresektoren," skriver Herkules i en pressemeddelelse.

Nye konkurrenter vil presse Vikings offshore-marked 

Sammenlægningen af de to selskaber får en samlet omsætningsværdi på 1,2 mia. norske kroner og væksten skal ikke stoppe med de to opkøb.

"Vi ser betydelige muligheder for vækst gennem andre opkøb og organisk vækst. Herkules' adgang til kapital og ekspertisen til at udvikle nye selskaber vil være et vigtigt bidrag til at realisere markedspotentialet i de kommende år," fremgår det af pressemeddelelsen.

Viking: Bredt fokus trak os gennem krisen 

Familiefond: Viking er ikke til salg

Viking vinder nyt land i svært marked 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs