ShippingWatch

Familiefond: Viking er ikke til salg

Både fonde og investorer udviser stor interesse for Viking Life-Saving, men det får ikke den velhavende familiefond Claus Sørensens Fond, der ejer selskabet, til at bide på, skriver Børsen.

Foto: Viking

Der er adskillige bejlere til den danske leverandør af sikkerhedsudstyr og service til marine-, offshore- og brandindustrien, Viking Life-Saving. Men alle må vende tomhændet hjem, for selskabet er ikke til salg. Det fortæller Annette Kristensen til Børsen. Hun er bestyrelsesformand og barnebarn til den afdøde stifter af den Esbjerg-baserede familiefond Claus Sørensens Fond, som ejer Viking Life-Saving.

"Vi har mange henvendelser fra alverdens investeringselskaber, men vi er fast besluttet på, at Viking skal blive i familien Sørensens eje," siger hun til Børsen.

I fondens portefølje findes også andre virksomheder, men Viking er den mest interessante for investorerne og bliver ifølge Frederik Aakard, partner i Audon Partners og rådgiver i virksomhedshandler, opfattet som "markedsledende".

Kan tjene penge

I 2012 fik familiefondens holdingselskab en omsætning på 1,9 mia. kr. og et resultat på 69 mio. kr. Og ifølge Børsen viser det nyligt præsenterede regnskab, at langt størstedelen af overskuddet kommer fra Viking.

"Det er ikke noget nyt. Viking har længe været den førende virksomhed i koncernen," siger John Riis Andersen, adm. direktør i holdingselskabet, til Børsen.

Netop derfor er virksomheden så interessant, for der er ikke ret mange selskaber, som formår at tjene store penge i dagens marked, vurderer Søren Nørbjerg, partner i Advizer, over for Børsen. Han peger på kapitalfonde som EQT, Nordic Capital og Axcel som kandidater til et opkøb.

Viking Supply Ships trækker 85 mio på obligationslån 

Viking vinder nyt land i svært marked

Viking følger i hælene på olieselskaberne

Nye konkurrenter vil presse Vikings offshore-marked 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs