Japansk storspiller på ballastvand udfordrer nordiske producenter

Japanske Mitsubishi Heavy Industries og det kinesiske Chengxi skibsværft har indledt et samarbejde om installation af systemer til rensning af ballastvand og udfordrer dermed Alfa Laval og Wärtsila.
Foto: Hempel
Foto: Hempel

Rensning af ballastvand forventes inden for få år at blive et varmt forretningsemne for mange leverandører, og allerede nu popper flere producenter op med installationer rundt omkring på kloden. Senest Mitsubishi Heavy Industries i Japan, der er direkte konkurrent til Alfa Laval i Norden, som også er store på den nye miljøteknologi.

Mitsubishi vil i samarbejde med det kinesiske Chengxi Shipyard samarbejde om at installere ballastvandsystemer på eksisterende skibe - altså som retrofit, fremgår det af en pressemeddelelse.

Konkurrencen fra det japansk-kinesiske samarbejde vil formentlig blive hård, da prisen på de asiatiske systemer forventes at kunne være noget lavere og dermed meget konkurrencedygtig i forhold til andre producenters systemer. Installationen af systemerne på skibene vil foregå i Kina.

Alfa Laval øger salget af systemer til ballastvandrensning

Ordrerne på ballastvandssystemer tikker ind hos Desmi

Fynsk leverandør ind på markedet for scrubber-teknologi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også