ShippingWatch

Alfa Laval øger salget af systemer til ballastvandrensning

Alfa Laval har igen solgt systemer til rensning af ballastvand. Denne gang er der tale om en ordre på 50 mio. kr. til et af de største sydkoreanske værfter.

Alfa Laval kom 2. april med tredje generation af sit system til rensning af ballastvand og har netop modtaget en ordre på systemet - PureBallast 3.0.

Ordren lyder på en værdi af 50 mio. kr., og systemerne skal leveres til et af de største sydkoreanske værfter med begyndelse nu og afslutning i 2014.

"Denne ordre bekræfter den stigende efterspørgsel på vores PureBallast-systemer til nye fartøjer. Det er også opmuntrende, at vi kan notere, at der de seneste måneder har været en stigende interesse blandt skibsejere for systemer, der kan behandle ballastvand på deres eksisterende flåder," siger Lars Renström, koncernchef og adm. direktør for Alfa Laval Group i en pressemeddelelse.

Alfa Laval har haft held med at trænge igennem på markedet for systemer til rensning af ballastvand, hvor mange redere ellers har bremset for investeringerne på grund af mange og lange diskussioner om ballastvandkonventionen. Diskussioner, der endnu ikke har ført til en endelig ratificering, hvorfor der ikke er en endelig deadline for skibenes installation af ballastvandrensningssystemer.

Alfa Lavals system er i modsætning til visse konkurrenters kemikaliefri. Danske virksomheder forsøger også at komme med på udviklingen inden for installation af ballastvandsrensningssystemerne - blandt andet Bawat og Desmi.

Ordrerne på ballastvandssystemer tikker ind hos Desmi

Desmi sætter farten op efter skuffende 2012 

Fynsk leverandør ind på markedet for scrubber-teknologi 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs