Desmi sætter farten op efter skuffende 2012

Selv om 2012 bød på overskud for Desmi i Nørresundby, så er der ikke lige så meget fart på som de sidste fem år. Ledelsen kalder resultatet for "acceptabelt" og vil øge investeringer til salg i 2013.

Der er ikke lige så meget fart på som tidligere for den danske producent af pumper til skibe og udstyr til opsamling af olieforurening. Et resultat på 23,7 mio. kr. kunne Desmi i Nørresundby dog præsentere - en tilbagegang sammenlignet med 2011, hvor resultatet lå på 56,7 mio., og det laveste resultat i fem år.

Og det er ikke opløftende, fremgår det af ledelsens beretning:

"Resultatet lever ikke op til forventningen for året, hvilket kan henføres dels til generel afmatning inden for marine- og industrisegmenterne og dels en forsinkelse af et større projekt i DESMI Contracting A/S. Resultatet betragtes som acceptabelt."

Også omsætningen blev i 2012 lavere end året forinden og faldt til 713 millioner kroner fra et rekordår i 2011 på 754 millioner.

Vil styrke salgsbenet

Ifølge ledelsesberetningen har Desmi i 2012 fokuseret på at styrke salgsplatformen gennem kundefokus og ved at forbedre markedsføringen af virksomhedens system til rensning af ballastvand. Derfor etablerede Desmi sidste år et bronzestøberi i Kina, "som i fuld drift vil forbedre evnen til at imødekomme kunders behov for hurtig levering og samtidig forventeligt give mulighed for reduceret net working capital."

Det fokus opretholdes i det kommende år, hvor Desmi fortsat vil investere i at styrke forretningsplatformen.

"Der forudses således investeringer i yderligere salgsrepræsentationer, styrket segmentledelse, optimering af supply chain samt systemer til understøtning af de væsentligste forretningsprocesser. På denne baggrund er der godkendt et budget for 2013 med vækst i såvel omsætning som indtjening," skriver ledelsen i årsrapporten.

Desmis ballastvandsystem opnår gode resultater

Desmi åbner kontor i Indien

Dansk ballastvandsystem certificeret og klar til salg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også