ShippingWatch

Desmis ballastvandsystem opnår gode resultater

A.P. Møller-Mærsk har testet det danske Desmi Oceans Guards system til rensning af ballastvand. Systemet, der er et af få godkendte på markedet, får god vurdering.

Desmi Ocean Guards system til rensning af ballastvand blev typegodkendt sidste år og har i år opnået sikkerhedsgodkendelse og designgodkendelse. Nu er der også kommet resultater fra brug af systemet på containerskibe, som A.P. Møller-Mærsk har testet.

"Vi har testet vores containeriserede system til behandling af ballastvand på to forskellige skibe, og vi synes, det er en meget levedygtig vej for at imødegå pladsproblemer i fyldte maskinrum lige så vel som det giver fordelen ved en let og kort installationstid, selv når skibene er i brug," siger Per Hother Rasmussen fra Maersk Maritime Technology i en pressemeddelelse.

Ifølge Desmi Ocean Guard er systemet fra dem det eneste, der har opnået gode testresultater i både ferskvand, brakvand og saltvand.

Systemet OxyClean Ballast Water Treatment System er det eneste danske system til rensning af ballastvand, der er blevet typegodkendt efter IMOs retningslinjer. Bawat, der er et intank-rensningssystem til ballastvand er det eneste andet system på trapperne, men det er endnu ikke godkendt.

Dansk ballastvandsystem certificeret og klar til salg

Dansk selskab vil sælge ballastvandsystem i Norge

Asiens ballastsystem-producenter langt foran Europa 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs