Ordrebøgerne på kinesiske værfter falder fortsat

Det er endnu for tidligt at tale om en tilbagevenden til de gode tider for kinesiske værfter. På trods af større ordrebøger i år, der er bedre end 2012, er de kinesiske værfter ikke oppe på 2011-niveau endnu.
Foto: Hempel
Foto: Hempel

Man skal endnu ikke glæde sig for meget over situationen på de kinesiske værfter, der af flere har fået optimistiske ord med på vejen i år, skriver Asiasis.

De kinesiske ordrebøger er godt nok vokset i årets første måneder, og de er også større end i 2012, men på 2011-niveau er de ikke. Det er vurderingen fra den kinesiske værftsindustri. En talsmand fra CSSC Guangzhou Longxue Shipbuilding beskriver over for Asiasis, at der har været flere forespørgsler og besøg på værftet i år, men at ordrerne ikke følger med interessen.

Globalt set er antallet ordrer i første kvartal i år steget med 44 pct. i forhold til første kvartal 2012, og den kinesiske ordreindgang på nybygninger er også forbedret meget, oplyser den kinesiske nationale værftssammenslutning CANSI. Men det ændrer ikke ved, at de kinesiske værfters ordrebøger faldt med 24,6 pct. i første kvartal i år i forhold til året før, og at antallet af leveringer i samme periode faldt med 15,6 pct..

Koreanske STX forsøger at bevare kinesisk værft 

Koreanske værfter tog 39 pct. af ordrerne i første kvartal 

Svag yen giver ordreboom på japanske værfter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også