Nybygning for 250 mia. USD de næste fire år

Lave priser på nybygning vil de kommende år få redere til at investere massivt i mere miljøvenlige og effektive skibe. I løbet af de næste fire år kan beløbet nå 250 mia. USD, lyder vurderingen.
Foto: Hempel
Foto: Hempel

Priser på nybygning er styrtdykket den seneste tid og er ifølge Asiasis nået et niveau sidst set i 80'erne. Og det får betydning for investeringen i nybygning de kommende år, slog Nicolai Hansteen, cheføkonom i det norske finanshus Pareto Shipping AS, fast på Scandinavian Shipping & Ship Finance Conference i København denne uge.

"Takket være historisk lave skibspriser forventes det samlede beløb på nybygning, der skal bestilles fra dette år til 2016, at nå op på omkring 250 mia. USD," sagde han ifølge Asiasis.

De lave priser gør det dog svært for værfterne at dække byggeomkostningerne og dermed tjene penge, understregede Hansteen, med et eksempel fra et kinesisk værft, der havde en ordre på en VLCC'er til 85 mio. USD. Samtidig er den japanske industri i den senere tid blevet mere konkurrencedygtig i kraft af en svagere yen, hvilket forventes at ville presse værfterne yderligere på prisniveauet.

Svag yen giver ordreboom på japanske værfter

Koreanske værfter tog 39 pct. af ordrerne i første kvartal

Mæglere overrasket over stor aktivitet i nybygninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også