ShippingWatch

Medie: Hempel udvider forretningsfokus

Den globale producent af skibsmaling, Hempel, udvider sit forretningsfokus som følge af usikker vækst i kerneområdet. Målet er at blive blandt verdens førende, skriver Børsen.

Foto: Hempel

Ikke mange er gået fri af den lave vækst i shippingindustrien. Heller ikke Hempel, der har specialiseret sig i skibsmaling. Derfor har virksomheden valgt at udbygge forretningen med områderne dekorationsmaling - maling til bygninger - og industrimaling og har de seneste år opkøbt inden for de områder, skriver Børsen.

"Vi arbejder med en strategisk udvikling af vores virksomhed inden for de tre segmenter marine, industri og dekoration på grund af de usikkerheder, der ligger i at være afhængig af det cykliske marinemarked. Men det er også et ønske om at udnytte nogle af de driftsmæssige fordele, man kan opnå ved at have en kritisk størrelse ag forretningen," skriver Hempels finansdirektør, Kim Junge Andersen, i en mail til Børsen.

Målet er, at Hempel i 2015 skal være blandt verdens ti førende producenter af maling. Chefanalytiker Nils Thygesen fra Institute for Business Cycle Analysis peger over for Børsen på, at virksomhedens lønsomhed de seneste år har svigtet sammenlignet med tidligere:

"Det må jeg tolke sådan, at de har udfordringer med at få de to større tilkøb integreret i forretningen og få synergierne ud på de nye forretningsområder," siger han.

Hempel-koncernen formåede på trods af ventede udfordringer at hæve omsætningen i 2012. Den nåede op på 1.242 mio. euro i 2012 mod 1.077 mio. euro i 2011, mens indtjeningen ikke fulgte med. Resultatet for 2012 efter skat blev på 34,6 mio. euro mod 34,8 mio. euro i 2011. Tilfreds var ledelsen imidlertid ikke med selskabets EBITDA-margin, det vil sige resultat før skat og af- og nedskrivninger og dennes margin, som lå på lidt over 10 pct. i 2012, fremgik det af regnskabet.

Hempel indtog nye markeder i 2012

Hempel nyder godt af miljøkrav på vej til bundmaling

Dansk shipping prøver kræfter med Sydkorea 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs