ShippingWatch

Forår for de japanske værfter

De japanske værfter har i marts modtaget mere end dobbelt så mange ordrer som samme måned sidste år - og niveauet af bestillinger er rekord højt siden kriseåret 2008, skriver Asiasis.

Foto: Colourbox

Foråret er kommet til de japanske værfter, der ifølge Japan Ship Exporter's Association i marts modtog ordrer på 49 nybygninger på i alt 2,72 mio. gt. i marts. Det er mere end dobbelt så meget som i 2012. Den høje ordreindgang er samtidig rekordniveau siden udgangen af 2008, hvor finanskrisen for alvor havde bidt sig fast i de japanske markeder.

Clarkson: Gang i salget af mellemstørrelse bulk-skibe 

Den gode udvikling i marts understøtter udviklingen i hele første kvartal for 2013, som har været rigtig positivt for de japanske værfter. I alt er antallet af ordrer nået op på 64 skibe fortrinsvis til udenlandske købere. I alt en udvikling på 58 pct. flere bestillinger end i første kvartal 2012, skriver Asiasis.

Ordrerne er fortrinsvis i tørlastsegmentet og fordeler sig på fem handysize, 16 handymax, otte panamax og 17 capesize bulkskibe. Dertil kommer et containerskib og to fragtskibe.

Ifølge Asiasis er den totale japanske ordrebog ved udgangen af marts på 552 skibe på i alt 25,54 mio. gt.

Platou: Værfterne får masser af ordrer i 2013

Hyundai hiver storordre i land

Japanske værfter haler ind på Kina og Sydkorea 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs