Nu deler regeringen ud af vækstplans-midler

Fra i dag er det muligt for underleverandørerne til den maritime branche at søge om tilskud fra den maritime omstillingspulje, som er en del af regeringens vækstplan. I alt er der afsat 20 mio. kr., der skal uddeles til grønne løsninger.
Foto: NIELS HOUGAARD
Foto: NIELS HOUGAARD

20 mio. kr. er det beløb, som regeringen på sin maritime vækstplan, har afsat til at sparke gang i væksten i det maritime segment, og som leverandørerne fra i dag kan søge om at få fingre i. De 20 mio. kr. er del af de 25 mio. kr., som skibsfarten i alt får fra regeringen til at skabe vækst. Et beløb, som formand for Danmarks Rederiforening har benævnt med ordene, at "lidt har også ret."

"Vækstteamet for Det Blå Danmark har peget på behovet for at støtte ud-viklingen af teknologiløsninger, som bliver efterspurgt i forbindelse med skibsfartens grønne omstilling. Med den maritime omstillingspulje sætter vi ind i udviklingsfasen, hvor de nye grønne løsninger bliver til, men hvor der mangler finansiering til at nå frem til bæredygtige produkter. Med puljen bidrager regeringen til den grønne omstilling, som skibsfarten står over for i de kommende år, og samtidig tager vi initiativ til at styrke væksten og skabe flere job i Danmark," siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse i dag.

Oplægget fra ministeren i dag tyder på, at eksisterende projekter som for eksempel udvikling af LNG-brændstof og kompositfærger, som allerede er i gang i blandt andet Nordjylland, kunne være oplagte modtagere af nogle af de 20 mio. kr..

Maritime leverandører satser hårdt på vækst i 2013

"Der vil kunne søges tilskud i forbindelse med konkrete demonstrationsprojekter, der udvikler eller demonstrerer nye løsninger inden for skibsbygning i letvægtsmaterialer, miljø- og klimamodernisering af eksisterende skibe og anvendelse af alternative drivmidler til skibe som for eksempel flydende naturgas," fremgår det af pressemeddelelsen fra Annette Vilhelmsen.

Et rådgivende udvalg nedsat af Søfartsstyrelsen vil se på ansøgningerne, der er ansøgningsfrist til 5. april.

Rederiforeningen: God vækstplan fra regeringen

Rederiformand om vækst-planen: Lidt har også ret

Havne: LNG betyder kæmpe investeringer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også