Rederiforeningen: God vækstplan fra regeringen

Regeringens vækstplan, som blev fremlagt i dag, har gode ting i posen til skibsfarten, mener rederiforeningen.

Regeringens fokus på i en ny vækstplan lanceret i dag for, hvordan dansk økonomi bliver mere stabil og fuld af vækst i de kommende år, får gode ord med på vejen af rederiforeningen.

Særligt tre tiltag er gode for den danske skibsfart, fremhæver Jacob K. Clasen, afdelingschef i Danmarks Rederiforening, i en artikel på rederiforeningens hjemmeside:

- Udmøntning af anbefalingerne fra det maritime vækstteam og regeringens maritime vækstplan.

- Styrket indsats for tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Skibsfarten er et af Danmarks mest globaliserede erhverv og har derfor løbende behov for at flytte og tiltrække medarbejdere over landets grænser, hvilket i dag er forbundet med betydelige udfordringer. Det er derfor meget positivt, at der i planen lægges op til en bred indsats, som kan understøtte bl.a. rederiernes globale organisering og rekruttering. Tiltagene omfatter gode skoler og pasningstilbud, revision af visumreglerne, forbedring af skatteordningen for nøglemedarbejdere, nemmere ombytning af kørekort mv.

- Styrkelse af eksport- og investeringsfremmeindsatsen på de nye vækstmarkeder. Der afsættes 25 mio. kr. årligt i 2014 og 2015 til at følge op på vækstmarkedsstrategierne for BRIK- og Next 11-landene.

Janholt: Dansk shipping sejler mod gylden fremtid

Rederiformand om vækst-planen: Lidt har også ret 

Rederformand: Målet er vækst  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også