Maritime leverandører satser hårdt på vækst i 2013

De nordjyske leverandør- og servicevirksomheder ser meget positivt på 2013. 10 ud af 10 virksomheder, ShippingWatch har været i kontakt med, forventer at være vokset om et år, og 9 ud af 10 forventer at have ansat ekstra personale.

Fremtiden ser lys ud i den nordjyske klynge, hvis man spørger de nordjyske leverandør- og servicevirksomheder om forventninger til det kommende år.

ShippingWatch har spurgt 10 nordjyske virksomheder i leverandør- og servicesegmentet, om de forventer at være vokset om et år. Det forventer 10 ud af 10 virksomheder at være. 9 ud af 10 af de nordjyske virksomheder forventer desuden, at væksten om et år har betydet ansættelse af nye folk.

Nordjysk fokus på Norge og grøn skibsfart 

Væksten er vigtig for den nordjyske klynge. 8 ud af de 10 adspurgte virksomheder, som alle ønsker vækst, siger, at vækst er det primære formål for dem, mens 2 af de 10 nævner konsolidering som det vigtigste for dem i det kommende år.

Vækst skal hentes ude og hjemme

Den vækst, som de nordjyske virksomheder forventer, skal ifølge ShippingWatchs rundspørge hentes både i udlandet og hjemme. 5 af de adspurgte virksomheder regner med at vækste i udlandet – blandt andet i Brasilien – mens de 5 andre virksomheder regner med at vokse på det danske marked.

 

Det er de lokale markeder og så Brasilien, som de nordjyske virksomheder vil gå efter, viser rundspørgen. Virksomhederne håber på både at få del i den nordjyske vækst, den danske maritime udvikling, og så er især offshore på lystavlen hos leverandørvirksomhederne, der forventer en øget forretning fra Nordsøen.

MAN kan næsten ikke følge med retrofitmarkedet 

Som ShippingWatch tidligere har beskrevet, har den nordjyske klynge ikke for bare et halvt år siden turdet se så positivt på fremtiden. Men nu er mulighederne til at få øje på. De handler blandt andet om at få endnu bedre fat på offshoremarkedet og at få del i den sikkerhedsindustri, der vokser frem omkring rederierne.

De nordjyske virksomheder er dog ikke blinde for, at der kan opstå problemer på vejen til vækst. At rekruttere, at ansætte i tide og at få endnu mere gang i forretningen er nogle af de problemer, som de 10 nordjyske virksomheder vil være opmærksomme på midt i vækstdrømmene.

Erhvervsdirektør: Vi mangler folk i Nordjylland

Servicevirksomheden Victor har store vækstambitioner

Nordsøens olierigge skal hugges op i Frederikshavn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også