ShippingWatch

Shell investerer stort i LNG i USA

Shell vil nu satse endnu mere på LNG og vil oprette to ekstra såkaldte fortætningsenheder, som skal danne basis for oprettelsen af to nye transportkorridorer for LNG i Great Lakes og ved Den Mexicanske Golf. Det vil give arbejde til flere skibe.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Shell går nu som energiselskab endnu mere ind på LNG-markedet og opretter to transportkorridorer for transport af LNG i Great Lakes og Den Mexicanske Golf.

"Naturgas er en rigelig og renere energikilde i Nordamerika, og Shell vil udnytte sin LNG-ekspertise og integrerede styrke til at gøre LNG til en levedygtig brændstofsmulighed for det kommercielle marked. Vi investerer nu i den infrastruktur, som vil gøre os i stand til at give dette innovative og konkurrencedygtige brændstof til vores kunder," siger Marvin Odum, der er president for Shell Oil Company, i en pressemeddelelse.

Shell har indgået et "memorandum of understanding" med Edison Chouest Offshore selskaberne om at levere LNG-brændstof til skibe, som sejler i Den Mexicanske Golf og om at oprette, hvad Shell selv betegner som den første lods- og bunkeringoperation i Nordamerika ved Port Fourchon i Louisiana.

Samtidig med at Shell satser på LNG-transport, vil Shell også i stigende grad bruge LNG som brændstof på sine egne skibe. Shell har derfor chartret tre duel-fuel offshore supportskibe, som skal bruges til at sejle i den mexicanske golf.

USA's LNG-eksport kan skaffe arbejde til 200 nye skibe

Exmar søger LNG-eksport i Nordamerika

Intermodal: Investorer skal satse på LNG 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs