USA's LNG-eksport kan skaffe arbejde til 200 nye skibe

Den amerikanske eksport af LNG kan betyde beskæftigelse af 200 ekstra skibe oveni de 380 skibe, som allerede er beskæftiget med LNG-sejlads. LNG er generelt ved at dukke op på lystavlen hos alle parter, vurderer Platou i en analyse.
Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk

Eksporten af LNG fra USA til resten af verden kan blive en virkelig stor forretning for skibsfarten, skriver Plaotu, og sætter gang i hel ny infrastrukturudvikling.

"Det fulde potentiale af USA's eksport kan resultere i en øget efterspørgsel, der vil kræve 200 ekstra skibe i forhold til den nuværende flåde med 380 skibe. Derudover kan FLNG resultere i en hurtigere og mere politisk fordøjelig eksportløsning. Det vil kræve værftspladser, eller alternativt at man fjerne skibsforsyningen ved at konvertere nogle af de 40 skibe, der er mere end 30 år gamle," skriver Platou i en analyse.

USA eksporterede i 2011 i alt 1,5 mio. ton LNG, og det tal forventes altså at stige. De amerikanske producenter af naturgas lægger også i stigende grad pres på de amerikanske politikere for at få bedre muligheder for eksporten. Så sent som i sidste uge opfordrede producenterne det amerikanske energiministerium til hurtigst muligt at godkende 16 ansøgninger, der er indgivet for at kunne forøge LNG-eksporten med 50 pct.

Intermodal: Investorer skal satse på LNG

 

Ny amerikansk LNG-eksport

Evergas-kontrakt åbner nyt marked fra USA 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også