ShippingWatch

Kinesisk råolieimport i supervækst

Den kinesiske råolieforbrug vil stige med 400.000 tønder dagligt i løbet af 2013, vurderer det London-baserede mæglerhus Gibson. Størstedelen af olien skal hentes i udlandet.

Foto: Colourbox

Kineserne vil forbruge mere og mere råolie i løbet af 2013. I alt forventes det daglige forbrug at nå op på 400.000 tønder mere end i 2012. Det vurderer Gibson, skriver SinoShip News.

"Det forventes, at raffinaderierne i hele Kina vil hæve råoliearbejdet med omkring 4 pct. i 2013 og dermed understøtte en troværdig teori om en betydelig ny efterspørgsel," skriver Gibson.

De 400.000 ekstra tønder dagligt vil blive produceret af PetroChina, som vil fremtille 200.000 tønder om dagen i deres raffinaderi i Sichuan. Samme mængde vil blive fremtisllet i Quanzhou af Sinochem.

Den største del af råolien til behandling skal hentes i udlandet, da den indlandske råolieproduktion i Kina kun forventes at stige med 50.000 tønder dagligt, skriver SinoShip News.

GRM: Lave oliepriser igen er meget usandsynlige

Laveste vækst i Kina siden 1999 trods positive tal

Produktion i Kina rykker til det sydøstlige Asien 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs