ShippingWatch

Statoil: Norske leverandører er for dyre

De norske leverandører bliver nødt til at gå ned i pris, mener Statoil efter kritik fra formanden i afdelingen for Olie og Gas i arbejdsgiverorganisation Norsk Industri, der har klaget over brugen af udenlandsk arbejdskraft, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Prisen på norsk arbejdskraft er alt for høj. Sådan lyder meldingen fra Statoil efter formanden for afdelingen for Olie og Gas i arbejdsgiverorganisationen Norsk Industri, Ståle Kyllingstad, har rejst kritik over Statoils brug af udenlandsk arbejdskraft.

Men prisen spiller en væsentlig rolle, når medarbejderne til arbejdet på soklen skal udvælges, fortæller informationschef på den norske sokkel hos Statoil, Ola Anders Skauby.

"Vi oplever, at norske leverandører ligger mellem 10 og 30 pct. over den internationale konkurrence," siger han til Dagens Næringsliv.

Ifølge ham ligger både tekniske og økonomiske kriterier bag valget af leverandør, og kapacitet er en del af vurderingen. De sidste par måneder er næsten alle de store byggekontrakter på den norske sokkel, hvor Statoil arbejder, landet uden for Norge, særligt i Asien, skriver Dagens Næringsliv.

"Vi ser på kapaciteten internationalt. Selskaber i Sydkorea har vist i deres tilbud, at de har den rette kombination af pris, kvalitet og kapacitet," siger Ola Anders Skauby.

Statoil må låne hvis olieprisen falder

Statoils fjerde kvartalsresultat på niveau med det ventede 

Clarkson: Norge var største nybygger i 2012 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs