ShippingWatch

Wärtsila forsvarer sin position på skibsmotorer

Det lykkedes for Wärtsila at bevare sin markedsposition som leverandør af motorer til skibsindustrien, fremgår det af selskabets regnskab for 2012.

Foto: Hanjin

En af de store nordiske skibsmotorproducenter, finske Wärtsila, bevarede sin position på det globale marked som leverandør til skibsbygningsindustrien sidste år.

I sit regnskab for 2012 peger selskabet på, at det samlede antal nyregistrerede skibskontrakter faldt med 35 procent i løbet af 2012 og endte på samlet set 1.090. Mens de traditionelle segmenter inden for shipping fortsat kæmpede med overkapacitet, var der gang i bestillingerne inden for offshore, specialfartøjer, samt i markedet for LNG og LPG. Med Kina og Sydkorea som de fortsat dominerende lande inden for skibsbygning kunne Wärtsila stort set fastholde sin markedsandell inden for diverse motorsegmenter.

"Andelen af markedet for mellemhastigshedsmotorer var fortsat høj, på 47 procent (48 i slutningen af foregående kvartal). Markedet for lavhastighedsmotorer forblev stabilt, på 18 procent (18). Wärtsilas andel af markedet for hjælpemotorer var på 4 procent (5)," oplyser selskabet i sit regnskab for 2012.

Strategisk vigtige ordrer

Ordrer inden for Ship Power steg med 45 procent, til 1.453 millioner euro i 2012. Wärtsilä modtog flere betydelige offshoreordrer, samt adskillige ordrer på dual-fuel-motorer, hvilket Wärtsila mener "understreger selskabets førerposition indenfor gas-applikationer."

Wärtsila oplyser, at selskabet også har fået strategisk vigtige ordrer på  rensesystemer til fjernelse af SOx fra udstødning, samt de første ordrer på rensesystemer til ballastvand.

Ship Powers nettosalg steg med 27 procent, til 1.301 millioner euro (1.022) i løbet af 2012, hvilket svarer til 28 procent af Wärtsilas samlede nettosalg.  

Wärtsila vinder på flere offshoreordrer

Evergas køber en serie LNG-skibe

Ny tilslutning til bæredygtig shipping

Wärtsila og COSL i stor kontrakt på offshoreskibe

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs