Ny tilslutning til bæredygtig shipping

En stor leverandør og en stor servicevirksomhed har tilsluttet sig det globale samarbejde om bæredygtighed, Sustainable Shipping Initiativ. Målet med samarbejdet er at finde bæredygtige løsninger for fremtidens skibsfart.
Foto: Hempel
Foto: Hempel

Malingvirksomheden AkzoNobel og transportselskabet U-Ming Marine Transport Corporation har tilsluttet sig det globale non-profit forum Sustainable Shipping Initiative, hvor 18 virksomheder som Maersk Line og Wärtsila allerede er i gang med at tænke i løsninger, der kan gøre shippingindustrien mere bæredygtig. Det skriver Hellenic Shipping News.

"AkzoNobel samarbejder med interessenter for at udvikle forbedrer produkter og forretningskoncepter. Vores medlemskab af Sustainable Shipping Initiative underbygger vores vision om at arbejde i samarbejde med andre eksperter fra forsyningskæden om at tilføre tænkning i bæredygtighed til hele værdikæden. Sammen kan vi gøre en reel forskel for vores industri for fremtiden," siger Andre Veneman, direktør for Akzo Nobel Corporate Sustainability afdeling.

De nye og ældre medlemmer af SSI arbejder sammen mod en fælles vision for 2040, som de har vedtaget i fællesskab, skriver Hellenic Shipping News. Hovedformålene er fra virksomhedernes side defineret: til at blive en betroet partner i de samfund, hvor shipping foregår, at sørge for et sundt og sikkert arbejdsmiljø, mindre udledning af drivhusgasser, ansvarlig brug af verdens have og at sikre et bæredygtigt miks i energiforbruget i sektoren.

Credit-Suisse tror ikke på øko-skibe

Danmark med i nyt projekt om alternativ skibsfart 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også