Wärtsila og COSL i stor kontrakt på offshoreskibe

Finske Wärtsila og kinesiske COSL har underskrevet en kontrakt på seks offshore oliefeltsskibe med øko-design.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

China Oilfield Services Ltd (COSL) har bestilt to PSV-skibe (Platform Supply Vessels) og fire AHTS-skibe (Anchor Handling Tug Supply) hos Wärtsila. Skibene skal være supportskibe på boreopgaver i det sydkinesiske hav og Bohai Bugten.

De to PSV-skibe skal bygges efter øko-designet VS 485 PSV MKIII, som er et energioptimerende design, som dermed også begrænser skibenes udledninger. De fire AHTS-skibe skal ligeledes bygges efter en energieffektiv designmodel - VS4612 AHTS.

"Vi har nydt mange års tæt samarbejde med både COSL og dets moderselskab, China National Offshore Oil Corporation, og de er godt bekendt med Wärtsilas store udvalg af løsninger, herunder vores skibsdesign, fremdrivningsmaskiner, automation og kontrolsystemer, og vores løsninger til miljølovgivningen. Vores værdi er også meget i tråd med hinanden, med begge selskabers fokus på de totale livscyklusomkostninger, energieffektivet og bæredygtighed for miljøet," siger Riku-Pekka Hägg, der er vice president, Wärtsila Ship Design, i en pressemeddelelse.

Grontmij dykker med dalende værftsaktivitet 

Rickmers bestiller to øko-skibe til multipurpose 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også