ShippingWatch

Grontmij dykker med dalende værftsaktivitet

Skibsdesign-virksomheden Grontmij står i store udfordringer på grund af de færre skibsbyggerier. Men fordi Grontmij er den førende europæiske spiller på markedet, skal virksomheden nok klare sig fint, fortæller Grontmij til ShippingWatch.

Det har været stille med bestillingsaktiviteten hos Grontmij i første halvår af 2012, og der kommer til at blive endnu mere stille næste år på de værfter, som Grontmij sælger designs til. Det fortæller general manager Jan Kærgaard Lang fra Grontmij (China) Co. Ltd. til ShippingWatch på SMM-messen i Hamborg.

”Lige nu er det utroligt vanskeligt for skibsbygningsmarkedet. Vi har travlt med forudbestilte projekter, men det er gået rigtig langsomt i år. Heldigvis sælger vi et design og ikke bare en eller anden dims, så vi rammes ikke så hårdt, når værfterne lider. Omvendt får vi heller ikke stor gavn af det, når det går den anden vej. Vi er ikke gearet til opsving,” siger Jan Kærgaard Lang.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs