Nordjylland håber på millioner fra vækstteam

Den nordjyske klynge håber på at få del i de 20 mio. kr., som regeringen har afsat til maritim omstilling. Klyngen har selv været med til at lægge pres på vækstteamet og tror derfor, det er muligt at få støtte til projekt med en kulfiberfærge.

Det maritime vækstteam lancerede i sidste uge en pulje på finansloven på 25 mio. kr., som skulle bruges til grønne maritime løsninger. Den nordjyske klynge i form af blandt andet Marcod - Maritimt Center for optimering og Drift - og Danish Yachts i Skagen vil gerne have fingrene i andelen af de 20 mio. kr., som er blevet afsat til maritim omstilling. De skulle gerne gå til arbejdet med at udvikle færger bygget i kulfiberkomposit.

De nordjyske parter mener allerede at have inspireret vækstteamet til at tænke retrofit mere ind i vækstteamets anbefalinger og håber derfor selv at blive tilgodeset.

"Det er meget visionært af politikerne at sætte dette på finansloven, og vi føler, at vi er blevet hørt. Vi har i Danmark mange ældre småfærger med en høj gennemsnitsalder, som står over for at skulle udskiftes til et grønnere alternativ, så potentialet er stort. Fremstillingen af færger i kulfiberkomposit, som er både grønnere og billigere i drift, kan bringe Danmark i front på verdensmarkedet inden for nybygninger af færger. Det er der rigtig mange potentielle arbejdspladser i, som er en del af sigtet for den nye pulje, som vi selvfølgelig vil indgive en ansøgning til," siger Niels Christensen, der er adm. direktør i Marcod, i en pressemeddelelse.

Kulfiberprojektet gælder ikke kun personfærger, men kan også bruges på for eksempel mindre skibe til offshoresektoren.

Den nordjyske klynge vil begynde at kæmpe om vækstteammillionerne i slutningen af januar, hvor det bliver muligt at søge om de grønne midler.

Se hele regeringens maritime vækstudspil 

Regeringens vækstplan er nødvendig

Nordjysk fokus på Norge og grøn skibsfart 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også