Regeringens vækstplan er nødvendig

”Regeringen har fokus på vækst og rammebetingelser for skibsfarten og de brancher, der er knyttet til skibsfarten i Danmark.  Regeringen har grebet det rigtigt an ved at inddrage erhvervet,” siger Peter Bjerregaard, adm. direktør i Danmarks Rederiforening

Danmarks Rederiforening er tilfreds med, at regeringen i sin handlingsplan for vækst i den maritime industri i store træk afspejler vækstteamets anbefalinger.

”Regeringen har fokus på vækst og rammebetingelser for skibsfarten og de brancher, der er knyttet til skibsfarten i Danmark.  Regeringen har grebet det rigtigt an ved at inddrage erhvervet i dette vækstarbejde,” siger Peter Bjerregaard, adm. direktør i Danmarks Rederiforening i en pressemeddelelse:

"Udover at skabe grundlaget for vækst i danske rederier og pege på nye muligheder knyttet til maritime off-shoreaktiviteter og arktisk sejlads, vil regeringen også markedsføre Danmark som kernen i det maritime Europa og dermed forsøge at tiltrække udenlandske shipping-virksomheder til Danmark, understreger foreningens direktør:

"Vækstplanen har også fokus på behovet for mere forskning og udvikling blandt andet på teknologi, ligesom den også retter opmærksomheden mod, at Danmark skal have de rigtige uddannelser inden for det maritime område for at kunne fastholde og udvikle hele branchen. En anden vækstmulighed handler om såkaldte retrofit-projekter, hvor danske værfter, udstyrsproducenter og rederier samarbejder om at tilpasse og ombygge skibe, så de bliver mere energieffektive og kan leve op til for eksempel ny lovgivning på miljøområdet.

Desuden indeholder regeringens vækstplan et generelt servicetjek på lovgivning og regler, som også var en vigtig del af initiativerne i vækstteamets rapport. ”Det er ofte de mindre ting, der kan gøre livet mere enkelt for hele branchen, for eksempel danske særregler om registreringsafgifter og andre administrative byrder, der kan lettes,” forklarer Peter Bjerregaard.

Danmarks Rederiforening ser frem til at samarbejde med regeringen om at gøre Danmark til Europas maritime kerne med udgangspunkt i den nye vækstplan," siger Peter Bjerregaard.

Skibsrederne: Ro på med dansk kopi af Singapore 

Vækstudspil skyder ambitioner om udviklingscenter ned 

Minister vil drøfte rammevilkår med skibsrederne 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også