ShippingWatch

Minister vil drøfte rammevilkår med skibsrederne

Den nye minister for søfart, erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), vil først diskutere søfartens rammebetingelser med skibsrederne, før hun giver garantier for, hvordan de skal udformes, siger hun til ShippingWatch.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen vil først diskutere indholdet af de danske rammebetingelser og generelle erhvervsvilkår med de danske skibsredere, inden hun vil lægge sig fast på, om ordninger som DIS og nettoløn samt tonnageskat skal fortsætte i sin nuværende form.

Det siger hun i en kommentar til ShippingWatch, få uger inden hun udsender sit oplæg til, hvordan det blå erhvervsliv kan styrkes på baggrund af udspillet fra det maritime vækstteam.

Ministeren mener, at oplægget indeholder flere konstruktive ideer og indspark. Regeringen har således netop afsat 20 millioner kroner på den finanslov, der blev vedtaget i nat til at styrke arbejdet med retrofit-løsninger. Derimod ser det ikke ud til, at underleverandørernes ønsker om, at montører, der arbejder på skibe i udlandet, kan komme ind under DIS, bliver til noget. Det er ganske enkelt for dyrt, siger ministeren til ShippingWatch. Beregninger viser, at det vil koste statskassen 70-80 mio. kr., hvilket der ikke har været råd til.

"Udspillet fra vækstteamet er meget visionært. Jeg mener, der er et behov for at samle samarbejdet omkring de maritime uddannelser på alle niveauer sammen med hele shippingbranchen. Det er spændende. Jeg vil også satse på den grønne lnje i det blå Danmark, der mener jeg, vi har et kæmpe potentiale. Det kan være inden for retrofit af skibe eller med hensyn til brændstofbesparende initiativer," siger ministeren, der lægger op til at forbedre finansieringsordninger for det blå erhvervsliv så som værfter og underleverandører.

Hun ønsker dog ikke at give garantier for, at de nuværende rammebetingelser for skibsfarten som DIS og nettolån samt tonnageskatten som minimum bevares i sin nuværende form.

"Jeg mener, vi tager en del initiativer til gavn for erhvervet. Men jeg kan ikke give garantier om rammebetingelserne på nuværende tidspunkt. Det vil jeg først diskutere med vækstteamet, inden jeg lægger mig fast på det og finde frem til, hvordan vi overordnet kan optimere drift og andre områder," siger hun.

Der er ikke specifikt sat penge af til det maritime udspil. Midlerne vil som udgangspunkt indgå i puljer under regeringens erhvervspakke.

Ministeren regner med, at hendes udspil om det blå erhvervsliv bliver offentliggjort i løbet af december.

Minister med på green shipping-bølge

Ole Sohn: Sådan vil jeg prioritere det maritime vækstudspil

Her er vækstteamets endelige anbefalinger til ministrene 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs